Per dotzè any consecutiu, la Fundació Setba ha organitzat el projecte Natura és Cultura per a entitats de salut mental de Catalunya. Aquesta iniciativa ofereix una oportunitat artística única, dirigida per l’artista Quim Moya, amb la col·laboració de l’enginyer forestal Ignasi Vilarasau i la psicòloga i ballarina Maria Ribera.

D’entre totes les entitats que van presentar-se a la convocatòria, se n’han seleccionat dues mitjançant un sistema de selecció aleatòria. Les dues entitats escollides han estat la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, de Berga, i la Fundació Vidal i Barraquer, de Barcelona.

El projecte es durà a terme durant les dues últimes setmanes de setembre de 2023 a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, al Bages. L’objectiu principal és establir un vincle entre els usuaris i l’entorn mitjançant el Land Art, descobrir l’atzar i el joc com a mecanismes per a la creació artística i compartir amb altres persones l’experiència d’aprendre. Totes les activitats programades estan pensades amb una mirada ambiental.

En l’edició de l’any passat, gràcies a aquest projecte, la Fundació Setba va participar per primera vegada al Festival Art&Gavarres amb la instal·lació “Caminants”, formada per les 15 peces treballades per les 3 entitats participants.

VIDEO resum del projecte 2022:

Aquest projecte està organitzat per la Fundació Setba, amb el patrocini de Bizcabar i Capital Care, Diputació de Barcelona i Diputació de Girona, Kimpton Hotel i amb la col·laboració de Cal Gras, Pinturas Lepanto i Xocolates Torras. A més, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Avinyó.

0
    0
    El teu cistell
    El teu cistell està buitTornar a la botiga