Grup horitzó berguedà que fem

QUÈ FEM?

Creem llocs de treball, espais d’acollida i de trobada.
Contribuïm al benestar global de les persones, física i mentalment.
Cooperem amb les diferents entitats i organitzacions.
Preservem el medi ambient i la cultura de la comarca.
Vetllem per la inclusió de persones amb diverses capacitats en el món formatiu i laboral.
Participem de forma activa en la lluita contra l’estigma en salut mental.

ÀREA LABORAL

El principal objectiu de l’entitat és crear llocs de treball per a persones amb discapacitat, especialment aquella derivada de trastorns mentals, per tal d’afavorir que totes les persones, sense excepció, puguin tenir el seu projecte de vida i perquè estem convençuts que tenir feina és la millor teràpia per a qualsevol persona. Aquests llocs de treball són els que es deriven de la nostra activitat

La Fundació ha comptat amb la subvenció per a la contractació laboral de persones de 30 i més.

“Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19”.

Grup horitzó berguedà que fem

Recollida de roba

mitjançant els contenidors “Roba amiga” que l’entitat té distribuïts per tot el Berguedà, nord del Bages i Alp (Cerdanya).

Botiga ReHoritzó

venda de roba de segona mà i mobiliari de segona mà i/o restaurat als tallers propis. (Ubicació: Plaça Europa, 3 de Berga)

Servei de recollida de voluminosos

al Berguedà, a excepció de Berga ciutat.

La botiga de la Manela

venda d’objectes de la Patum i altres festes comarcals així com productes personalitzats realitzats als nostres tallers. (Ubicació: Plaça Sant Pere, 4 de Berga)

Màquina de tall làser

tallat d’objectes en fusta, pell, cartró i metacrilat personalitzats per a esdeveniments esportius, socials i de tota mena. També l’utilitzem per als nostres productes de la Patum i altres festes comarcals.

Empresa d’Inserció Portal Berguedà S.L.

elaboració de iogurts Delícies del Berguedà. Artesans, ecològics i de proximitat el·laborats amb llet de Cal Gris d’Avià i Melmelades Casbella d’Olvan.

Altres projectes puntuals

com muntatge de carpes en diferents festes comarcals, distribució de cartells per la comarca, desbrossament de la riera de Merlès, etc.

ÀREA SOCIAL

Les relacions socials de les persones que treballen a la nostra entitat son tan importants com la pròpia feina. És per això que realitzem tallers ocupacionals on es treballen habilitats socials i comunicatives dels usuaris, la creativitat, les emocions, les aptituds personals, la responsabilitat i el compromís a través de la costura, la pintura, la restauració de mobles i altres tallers que els mateixos participants demanden. Els tallers que funcionen de forma fixa són els d’objectes relacionats amb la Patum, que compten amb tanta història com l’entitat, i el de restauració de mobles.

Grup horitzó berguedà que fem

ÀREA D’INSERCIÓ I FORMACIÓ

La formació és una eina imprescindible per a trobar feina i és absolutament necessària per a trencar estigmes. No es podrà aconseguir una veritable inclusió laboral sense un canvi de mirada vers les diferents capacitats i això només es pot aconseguir formant-nos i educant-nos. Per aquest motiu oferim formació en diferents formats i adreçada a diferents col·lectius:

Formació per als treballadors i treballadores de l’entitat

Realitzem tallers de pintura, paper, fusta, formació de treball en equip, relacions grupals i coneixement de la entitat, entre altres.

Formació antiestigma.

Formació a periodistes, empresaris, entitats, centres educatius en lluita contra l’estigma en salut mental dins de projectes subvencionats per Obertament i el Departament d’Educació (Pla STOP estigma en salut mental del Berguedà)

Formació contractada per diferents administracions:

Mòduls de PTT de Comerç i pràctiques laborals de comerç, entre altres.

European Solidarity Corps – Erasmus+

Fundació Horitzó del Berguedà participa d’aquest projecte finançat per la Unió Europea i gestionat per l’Instituto de Juventud. Des de l’entitat donem acollida i enviem voluntaris a qualsevol país de la UE per tal que puguin fer un voluntariat que respongui a les pròpies inquietuds personals. Els objectius són la inmersió cultural al país de rebuda, coneixement de la llengua, aprenentatge de funcionament, hàbits i relacions dins d’alguna organització o entitat del territori. Els voluntaris que participen d’aquest projecte i col·laboren amb la nostra entitat aporten una realitat molt diferent de la que vivim a diari. Compartint experiències es fomenta l’aprenentatge mutu i el coneixement d’altres cultures.

0
    0
    El teu cistell
    El teu cistell està buitTornar a la botiga