20230316_110329
Creem llocs de treball, espais d’acollida i de trobada.
Contribuïm al benestar global de les persones, físicament i mentalment.
Cooperem amb les diferents entitats i organitzacions.
Preservem el medi ambient i la cultura de la comarca.
Vetllem per la inclusió de persones amb diverses capacitats en el món formatius i laboral
Participem de forma activa en la lluita contra l’estigma en salut mental.

 

 

ÀREA LABORAL

El principal objectiu de l’entitat és crear llocs de treball per a persones amb discapacitat, especialment aquella derivada de trastorns mentals, per tal d’afavorir que totes les persones, sense excepció, puguin tenir el seu projecte de vida i perquè estem convençuts que tenir feina és la millor teràpia per a qualsevol persona. Aquests llocs de treball són els que es deriven de la nostra activitat

La Fundació ha comptat amb la subvenció per a la contractació laboral de persones de 30 i més.

“Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19”.

GRUP-HoRITZÓ-QUE-FEM

RECOLLIDA DE ROBA

Mitjançant els contenidors “Roba amiga” que l’entitat té distribuïts per tot el Berguedà, nord del Bages i Alp (Cerdanya).

botiga rehoritzó

Venda de roba de segona mà i mobiliari de segona mà i/o restaurat als tallers propis. (Ubicació: Plaça Europa, 3 de Berga)

servei de recollida voluminosos

A la comarca del Berguedà, a excepció de Berga ciutat.

la botiga de la manela

Venda d’objectes de La Patum i altres festes comarcals així com productes personalitzats realitzats als nostres tallers. (Ubicació: Plaça Sant Pere, 4 de Berga)

màquina de tall laser

Tallat d’objectes en fusta, pell, cartró i metacrilat personalitzats per a esdeveniments esportius, socials i de tota mena. També l’utilitzem per als nostres productes de La Patum i altres festes comarcals.

EMPRESA D’INSERCIÓ PORTAL BERGUEDÀ S.L.

Elaboració de iogurts Delícies del Berguedà. Artesans, ecològics i de proximitat elaborats amb llet de Cal Gris d’Avià i Melmelades Casbella d’Olvan.

serigrafía

Una línia de treball on podem fer impressions sobre tèxtil, paper i moltes superfícies més. Fem samarretes, tote bags i una extensa gamma de productes.

estampació

Estampem sobre tot tipus de materials tèxtils amb una alta gamma de colors, i una qualitat fotogràfica!

ALTRES PROJECTES PUNTUALS

Com muntatge de carpes en diferents festes comarcals, distribució de cartells per la comarca, desbrossament de la riera de Merlès, etc.

 

 

voluntariat-europeu

 

 

 

ÀREA SOCIAL

Les relacions socials de les persones que treballen a la nostra entitat són tan importants com la pròpia feina. És per això que realitzem tallers ocupacionals on es treballen habilitats socials i comunicatives dels usuaris, la creativitat, les emocions, les aptituds personals, la responsabilitat i el compromís a través de la costura, la pintura, la restauració de mobles i altres tallers que els mateixos participants demanden. Els tallers que funcionen de forma fixa són els d’objectes relacionats amb La Patum, que compten amb tanta història com l’entitat, i el de restauració de mobles.

 

 

img_20170430_155606

 ÀREA D’INSERCIÓ I FORMACIÓ

La formació és una eina imprescindible per a trobar feina i és absolutament necessària per a trencar estigmes. No es podrà aconseguir una veritable inclusió laboral sense un canvi de mirada vers les diferents capacitats i això només es pot aconseguir formant-nos i educant-nos. Per aquest motiu oferim formació en diferents formats i adreçada a diferents col·lectius:

 

FORMACIÓ PER ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L’ENTITAT

Realitzem tallers de pintura, paper, fusta, formació de treball en equip, relacions grupals i coneixement de l'entitat, entre altres.

FORMACIÓ PER ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L’ENTITAT

Realitzem tallers de pintura, paper, fusta, formació de treball en equip, relacions grupals i coneixement de l'entitat, entre altres.

FORMACIÓ CONTRACTADA PER DIFERENTS ADMINISTRACIONS:

Mòduls de PTT de Comerç i pràctiques laborals de comerç, entre altres.

 

 

ÀREA DE JOVES

XARXA JOVE OSONA-BERGUEDÀ
Coneix Ocell de Foc

Des de la Xarxa Jove Ocell de Foc Osona-Berguedà, volem vetllar pel benestar emocional dels i les joves tant en la seva vida professional com personal. Treballem des de la sensibilització, prevenció i acompanyament en temes de salut mental de tots els i les joves entre 16 i 30 anys de la Comarca d’Osona i Berguedà.

Objectius principals del programa:

 • Construir una xarxa comunitària de recursos orientats a joves.
 • Sensibilitzar, prevenir i lluitar contra l’estigma de la salut mental a nivell comunitari.
 • Donar suport al malestar emocional dels joves.
 • Acompanyar i empoderar els joves per la construcció d’una vida independent, autònoma i de qualitat.

Línies de treball:

 1. Servei d’informació i prevenció en lluita contra l’estigma de Salut mental 
 2. Serveis d’atenció grupal 
 3. Servei niu de projectes i iniciatives juvenils
 4. Punts de trobada del nucli ocell de foc
 5. Servei de coaching i assessorament als/les joves

0
  0
  El teu cistell
  El teu cistell està buitTornar a la botiga