Berga acollirà la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental organitzada per Salut Mental Catalunya i Fundació Horitzó
El dia 6 de juny la Fundació Horitzó i Salut Mental Catalunya vam convocar una roda de premsa per anunciar que el Dia Mundial de la Salut Mental se celebrarà el dia 12 d’octubre a la capital del Berguedà, amb motiu del 40a aniversari de la Fundació Horitzó.
A la roda de premsa van participar Ivan Sànchez, alcalde de Berga, i Ramón Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà, els quals vam mostrar el seu orgull perquè Berga i el Berguedà sigui capital catalana de la salut mental el 2024 i van destacar el seu suport a la celebració dels 40 anys de la Fundació Horitzó i l’acte del Dia Mundial de la Salut Mental.
La Fundació Horitzó celebra els seus 40 anys
La Fundació Horitzó celebrarà en un acte el proper 15 de juny els seus 40 anys com a entitat que treballa pel benestar de persones amb problemes de salut mental. Jordi Garcia Petit, president de la Fundació Horitzó, va posar de relleu a la roda de premsa que l’acte vol donar visibilitat a la necessitat creixent de donar un impuls a l’atenció a les persones amb problemàtiques de salut mental i agrair a totes les persones que han donat el seu suport a l’entitat durant aquests 40 anys.
Fina Lladó, patrona de la Fundació Horitzó, va explicar que a l’acte es posarà en marxa la campanya “Treu-me l’etiqueta”, en la qual més de 190 persones de Berga s’han fet una fotografia treient-se una etiqueta per visibilitzar l’estigma que suposa tenir un problema de salut mental. També es va presentar el cartell oficial de la celebració.
“És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina” serà el lema del Dia Mundial 2024
Charo Díez, patrona de la Fundació Horitzó, va destacar la rellevància que per la Fundació té poder aprofitar la celebració dels 40 anys per acollir la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya i posar en el punt de mira la salut mental de la comarca. A més, el lema “És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina”, que ha sigut l’escollit per la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH), és especialment important per la Fundació, que aquest 2024 ha aconseguit ser Centre Especial de Treball.
Elisenda Ferrer, directora d’Incidència, Comunicació i Aliances de SMC, va explicar la història del Dia Mundial de la Salut Mental que des del 1996 celebrem a un punt diferent del país conjuntament amb l’associació del territori. Amb la pandèmia aquest acte multitudinari que havia arribat a aplegar més de 1.000 persones, es va veure interromput i va passar a ser un acte més reduït i més institucional a Barcelona.
Enguany, Ferrer va posar de relleu que aprofitant el 40 aniversari d’Horitzó, tornem a celebrar un acte com el d’abans de la pandèmia per a coincidir tot el moviment associatiu i amb moltes ganes que la ciutadania del Berguedà s’impliqui en un dia tan important per al moviment de la salut mental.
Per finalitzar, Díez va explicar el programa d’activitats de la jornada i va presentar el cartell del Dia Mundial de la salut Mental 2024.